Spelregels

Pictoboekenclub

VisActiva

St. Picto Nederland

Doel

De Pictoboekenclub ontvangt en levert pictoboeken die gemaakt zijn met het Picto Semi Schrift.

Toegang

De Pictoboekenclub is gelieerd aan de Pictoschrijver. Met je Pictoschrijver account heb je toegang tot de Pictoboekenclub, óók met een demo-account.

Prijs en werkwijze

Het downloaden van een boek kost 5 euro. Iedereen met een licentie krijgt eenmalig een startsaldo van 5 euro waarmee je dus één boek gratis kunt downloaden. Dit geldt niet voor een demo-licentie. Zij kunnen wel een eigen saldo aanmaken.

Om meer boeken te kunnen downloaden moet je het saldo ophogen. Dat kan in staffels van 5 met een maximum van 50 euro per keer. De factuur wordt per mail verstuurd naar het  door jou opgegeven mailadres. Je kunt een tweede mailadres opgeven voor een kopiefactuur.

Tip: Verhoog je saldo alleen met het bedrag dat je nodig hebt voor je lopende bestelling. Achteraf een tegoed terug laten storten is niet mogelijk. Lees de voorwaarden

Stappenplan

Begin met het kiezen van een boekenkast 

Er zijn 4 kasten.
1- De basiskast staat vol zelfontworpen boeken, gemaakt door leerkrachten, logopedisten of familie.
2- De orthokast bevat bewerkingen van bestaande boeken. Deze 'hertalingen' zijn veelal gemaakt door leerkrachten en ouders.
3- De logokast is voor logopediemateriaal, met o.a. vernieuwde versies van de pictoboekjs van Beppy Paulussen - van Vught.
4- De pluskast geeft plaats aan boeken voor laaggeletterden en nieuwkomers die de Nederlandse taal aan het leren zijn.

Open een boekenkast en klik op de cover van het boek dat je wilt bekijken 

Met een klik op de cover kom je op de informatiepagina over het boek. Links staan twee knoppen:
1- Bekijk: hiermee open je het inzage-exemplaar. Je bladert dan door de eerste pagina's van het boek. Soms is de pictotekst wat lastig leesbaar, maar als je het boek downloadt zul je zien dat alles scherp is.
2- Bestellijst: klik hier als je overweegt het boek te downloaden. Je boek wordt bewaard tot je het aanschaft of het zelf van je bestellijst verwijdert.

Bekijk je bestellijst en je saldo

Vanuit de pagina met de bestellijst kun je je saldo bekijken en indien nodig aanvullen. Als het saldo toereikend is kun je je bestelling gaan downloaden. 

Saldo opwaarderen

  VisActiva zorgt voor het saldobeheer

Bekijk je saldo en vul dit zonodig aan. Dit kan alleen via iDEAL (NE) of Bancontact (BE). De factuur wordt verzonden naar het e-mailadres dat gekoppeld is aan je Pictoschrijver account en indien gewenst naar een tweede factuuradres. Je kunt alle factuurgegevens zelf aanpassen. 

Let op!
Heb je te maken met een extern betaalbureau, vraag dan aan je betaalinstantie of zij je saldo wil ophogen, of schiet het bedrag zelf voor met toestemming van je betaalinstantie. Vooraf een factuur opvragen en achteraf betalen is bij de Pictoboekenclub niet mogelijk. 

Je facturen blijven opgeslagen 

Je kunt later altijd terugzien welke boeken je hebt gedownload en met welke bedragen je het saldo hebt aangevuld.

Lijst met downloads

Onder je bestellijst staan de boeken die je hebt aangeschaft in je downloadlijst. Van hieruit kun je elk boek als pfd downloaden. 
Een eenmaal aangeschaft boek blijft altijd op je downloadlijst staan. Je kunt het voor eigen gebruik dus net zo vaak downloaden als je wilt, zolang je je maar houdt aan de voorwaarden.

Wat is een download?

Een download is een pdf bestand waarin alle pagina's van het boek achter elkaar staan weergegeven. Je kunt een gedownload pdf bestand vervolgens als boek  printen of als leesboek plaatsen op een tablet. Hoe dat gaat lees je op de pagina Een boek lezen en printen.

Een boek maken

Wil je zelf een boek maken, lees dan eerst onze tips op de pagina een boek maken.

Een boek aanleveren

Lever je zelf een boek aan, dan mag je een ander boek gratis downloaden. Je vindt de werkwijze op pagina een boek aanleveren.

Suggesties?

We staan zeer open voor je suggesties ter verbetering van de Pictoboekenclub. 
Mail je vragen en ideeën naar contact@pictoboekenclub.nl