Waar is het kuikentje? (NmG)

Omschrijving

Dit boek is bedoeld om gesproken taal en (picto)tekst te combineren met gebaren (NmG). 

Bij Nederlands met gebaren (NmG) worden gebaren uit de Nederlandse gebarentaal gebruikt ter ondersteuning van gesproken taal. We zeggen de volledige Nederlandse zin en ondersteunen dit met gebaren van de belangrijkste woorden uit de zin (Mimiek is heel belangrijk.) 

NmG wordt vaak gebruikt ter ondersteuning van de communicatie en taalontwikkeling van dove en/of slechthorende kinderen. NmG wordt ook gebruikt in het onderwijs en begeleiding van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS), een autisme spectrum stoornis (ASS) en kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking.

De woorden waarbij een gebaar gebruikt wordt, worden weergegeven met een picto. De andere woorden staan er tussen getypt zodat er wel een volledige zin staat. Dan is de zin ook duidelijk voor iemand die meeleest of voorleest.

Het boek is ook te downloaden in puur picto. 

Annemarie Wassink heeft een eigen website www.tekstenuitlegnabij.nl

 


2021 / 0

Inhoud

Mama kip zit op het nest. Komt er al een kuikentje uit het ei? Nee, mama kip moet wachten. Pffffff... Ze heeft honger en gaat van het nest af om te eten. Als ze terugkomt ziet ze een kapot ei. Waar is het kuikentje?   

Tekst

Annemarie Wassink

Illustraties

Annemarie Wassink

Aantal pagina's

16