Bij mij thuis

Omschrijving

Dit lees-en doeboek is geschreven voor de Kinderboekenweek 2023 'Bij mij thuis'. Het boek bevat drieklankwoorden en is te lezen na Lezen Wat Je Kunt deel B. 

Dit boek is naast een leuk leesboek ook een leuk werkboek. Er staan vraag- en doe-opdrachten in. Bijvoorbeeld: Wat is jouw liefste knuffeldier? Of: Kleur de trekker. 

Letters die in dit boek voorkomen zijn: k, ee, s, m, ij, n, oo, g, aa, r, t, ei, ui.

Woorden die in dit boek voorkomen zijn: kees, mijn, koos, ook, geen, uit, naar, eet, kaas, aan, ei, mij, taak, maar.

Naast dit boek zijn er nog twee boeken geschreven in het kader van de Kinderboekenweek 2023. Neem een kijkje in de basiskast: 'Hier woon ik' van Annemarie Wassink en 'Mijn huis' van Lia Verweij.

NB. De sticker 'Kinderboekenweek 2023' op de cover staat niet op het boek dat wordt gekocht.


2023 / 0

Inhoud

Kees woont in twee huizen. Het huis van papa, mama en zijn knuffels, en op de zorgboerderij. Koos is zijn allerliefste knuffelbeer. Kees heeft twee slaapkamers: bij papa en mama in huis en op de zorgboerderij. Papa brengt Kees op de zorgboerderij of hij gaat met de taxi.

Kees helpt de boer op de zorgboerderij. Hij geeft de dieren voer, brengt de ezel naar de wei, raapt de eieren uit het kippenhok. Kees kan dat heel goed.

Als hij op de zorgboerderij gaat slapen dan ligt hij onder een deken die mama heeft gemaakt. Zo kan hij aan thuis denken.Dat vindt hij heel fijn. 

Kees vindt het leuk op de zorgboerderij, maar hij is ook graag thuis bij papa en mama en al zijn knuffeldieren. 

 

Tekst

Miranda Pierik

Aantal pagina's

20