Hier woon ik - Puur Picto

Omschrijving

Een boek, passend bij de Kinderboekenweek 2023 dat als thema "Bij mij thuis' heeft. Het is geschreven door Annemarie, de moeder van Teun. Haar zoon woont sinds kort op De Vlinder. Hij heeft het syndroom van Down en is doof. Teun praat met gebaren. Hij geniet op De Vlinder. De lezer krijgt een mooie inkijkje in Teun zijn huis.

Het boek is ook verkrijgbaar in NmG.

 

Naast dit boek zijn er nog twee boeken geschreven in het kader van de kinderboekenweek 2023. Neem een kijkje in de werkkast voor het lees- en doelboek 'Bij mij thuis' van Miranda Pierik, en kijk in de basiskast voor het boek 'Mijn huis' van Lia Verweij.

 

De sticker 'kinderboekenweek' op de cover zit niet op de gekochte boeken.


2023 / 0

Inhoud

Teun woont met Mayke, Leontine, Manon, Tygo, Peter, Nils en Bas in De Vlinder. Met elkaar hebben ze veel plezier. Hij vertelt over zijn belevenissen en hoe zijn dag er uit ziet: Met de bus naar het werk, met elkaar koffie en thee drinken, helpen met boodschappen doen, eten koken, en de was doen. Teun vertelt over de woonkamer waar ze chillen met elkaar en dat hij elke week gaat zwemmen. Met elkaar gaan ze ook op vakantie. Het is supergezellig.  

Tekst

Annemarie Wassink

Illustraties

Annemarie Wassink (fotobewerking)

Aantal pagina's

16